Блоги

Щодо закидів стосовно Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичноюпідготовкою «Кадетський корпус»

Доброго дня шановна громадо !

Нещодавно, в мережі інтернет з’явилися коментарі та закиди стосовно Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України деяких осіб, які намагаються інформаційно через засоби інтернет-ресурсів викривити інформацію стосовоно навчального закладу.

Одним з таких так званих «патріотів» колишній обласний віськовий комісар , якого ще називають «легендарним» Ісмаілов Валерій Шапазович.  Нещодавно, він став депутатом Сумської обласної ради від партії «Європейська Солідарність».

Ця особа на своїй сторінці в фейсбуці надає викривлену та неправдиву інформацію, звинувачуючи посадових осію ліцею та батьків ліцеїстів намагаючись підірвати авторитет навчального закладу, колективу та керівництва в корупційних діяннях.

Як він пише «…. батьки ліцеїстів в злочинному зговорі з керівником, і для нього це  є справа честі розібратися в цій ситуації і довести її до кінця…..»

Давайте розбиратись в ситуації з цією заявою.

Ну по-перше .

Яке відношення Ісмаілов має до навчального закладу?

Він не є ані батьком ліцеїста, ані працівником ліцею, не меценатом . Перші свої кроки цей «легендарний» полковник , як партійний функціонер розпочинає з банальної брехні та бруду.

По-друге.

Хочу надати інформацію стосовно «легендарного» полковника.

Наказом Міністра Оборони України від 21 вересня 2020 року № 479 відповідно до пункту 2 частини п’ятої статті 26 Закону України « Про військовий обов’язок і військову службу» полковника Ісмаілова Валерія Шапазовича , військового комісара обласного військового комісаріату оперативного командування « Північ» ЗВІЛЬНИТИ з військової служби у ЗАПАС ЗА ПІДПУНКТОМ «д» (через службову невідповідність).

Доречи, без права носіння військової форми одягу!

Зараз на цього суб’єкта  відкриті кримінальні провадження за розкрадання в особливо великих розмірах ( ще на посаді командира військової частини), за розвал роботи та корупційні діяння в системі військкоматів Сумської області.

 Поговоримо більш детально про роботу цієї «легенди» в системі військкоматів на посаді обласного військового комісара, а саме:

  1. Продаж військових посад.
  2. Незаконні маніпулювання службовим житлом з метою отримання особистої вигоди.
  3. Призначення на посади за гроші.
  4. Збір данини з військовослужбовців міських та районних комісаріатів Сумської області.

Зрозуміло, що без надійних та довірених помічників це було б робити досить складно.

Хто ці помічники?

Маючи сірих кардиналів як , наприклад, підполковник Володимир Нестеренко – який очолював кадровий орган в обласному військовому комісаріаті, майор  Олександр Васюков - начальник відділу забезпечення Сумського ОВК, старший лейтенант Валерій Авраменко – ТВО начальника відділу офіцерів запасу і кадрів Сумського ТЦК та СП, лейтенант Олександр Волков – начальник зв’язку Сумського ОВК, підполковник Роман Чумак - заступник військового комісара - начальник мобілізаційного відділення Сумського РВК, підполковник Олександр Дудінов – військовий комісар Роменського ОМВК «легендарний» полковник Валерій Ісмаїлов втілював в життя свої неправомірні та корупційні рішення.

А хто ж такий підполковник Володимир Нестеренко?

Під час перевірки Облвійськкомату підполковник Нестеренко, який очолював кадри Сумського обласного військового комісаріату, був відсторонений та понижений в посаді, якого Валерій Ісмаілов сховав на деякий час в Недригайлівському військовому комісаріаті.

Через цю посадову особу він втілював рішення щодо незаконного оформлення контрактів на осіб з числа запасу на військову службу за контрактом до лав Збройних Сил України, а саме - до Сумського обласного військового комісаріату та районних військових комісаріатів, продаж військових посад. Це встановлені факти, які були виявлені під час перевірки Комісією штабу Сухопутних військ Збройних Сил України.

А хто ж такий підполковник Роман Чумак?

Підполковник Чумак, на сьогоднішній день обіймає посаду заступника військового комісара - начальника мобілізаційного відділення Сумського РВК, який був знятий з посади команди роти ліцеїстів Сумського ліцею за пияцтво та суттєві упущення в службі. Після зняття з посади підполковник Роман Чумак був відряджений до Міністерства Оборони України, де після запропонованих йому посад не спромігся проходити службу в лавах Збройних Сил України та звільнився.

В 2018 році підполковник Роман Чумак був призваний на військову службу із запасу в Білопільському РВК на посаду начальника відділення військового бронювання сержантів і солдатів запасу.

Це питання йому вирішувала особисто його жінка, солдат Оксана Чумак з обласним військовим комісаром. Як вона його вирішувала, якими способами і засобами і якого характеру, не будемо вдаватися в подробиці.

Наприкінці 2018 року солдат Оксана Чумак (жінка підполковника Романа Чумака) отримала службову квартиру, яку здав майор Олег Лимаренко (колишній начальник зв’язку Сумського ОВК), син загиблого учасника бойових дій в Афганістані отримавши компенсацію від Міністерства Оборони України.

У 2019 році, коли на посаду обласного військового комісара було призначено Валерія Ісмаілова, останній прийняв рішення щодо призначення Романа Чумака на посаду заступника військового комісара - начальника мобілізаційного відділення Сумського РВК, де він і перебуває на сьогоднішній день.

 Це особливий порученець і виконавець рішень Валерія Ісмаілова, який раніше проходив службу з «легендарним» полковником, має тісні зв’язки з ним.

У 2019 році подружжя Чумаків розводяться, підполковник Роман Чумак по новому стає на квартирний облік, так як Валерій Ісмаілов обіцяє йому отримати житло і консультує, як це правильно зробити.

На сьогоднішній день підполковник Роман Чумак отримує вже більше року через фінансовий відділ Сумського ОТЦК та СП щомісяця гроші за піднайом житла в розмірі 3 тисяч гривень та перебуває на квартирній черзі.

А тепер вдумайтесь!!! Він спільно проживає разом зі своє дружиною, має спільний побут  в раніше отриманій квартирі і ще стоїть на черзі на отримання житла !

Підполковник Роман Чумак - заступник військового комісара - начальник мобілізаційного відділення Сумського РВК отримує від держави на сьогоднішній день, УВАГА!!!! – за піднайом житла, пенсію військовослужбовця, середньомісячну виплату державного службовця зі зберіганням робочого місця в Білопільському РВК та грошове забезпечення військовослужбовця.

А хто такий , майор  Олександр Васюков - начальник відділу забезпечення Сумського ОВК?

Щомісяця, в системі військових комісаріатів Сумської області збиралася так звана данина з військовослужбовців, а саме військових комісарів у виді талонів на пальне та здачі готівки обласному військовому комісару.

 Майор Олександр Васюков відповідав за збір та передачу талонів на пальне (по 20 літрів) з кожної посадової особи на потреби Валерія Ісмаїлова .

 А хто такий  старший лейтенант Валерій Авраменко – ТВО начальника відділу офіцерів запасу і кадрів Сумського ТЦК та СП?

Старший лейтенант Валерій Авраменко, також довірена особа Валерія Ісмаїлова . Разом з підполковником Володимиром Нестеренко, являючись на той час його помічником в кадрових питаннях, приймав участь у незаконному  оформленні контрактів на осіб з числа запасу на військову службу за контрактом до лав Збройних Сил України, а саме - до Сумського обласного військового комісаріату та районних військових комісаріатів, продаж військових посад.

Наразі, всупереч вимог наказів та керівних документів, які регламентують діяльність військових комісаріатів Міністерства Оборони України, ця посадова особа розголошує в позаслужбовий час службову інформацію відносно нового штату Сумського ТЦК .

А хто такий лейтенант Олександр Волков – начальник зв’язку Сумського ОВК?

Це також, особливий порученець і виконавець рішень Валерія Ісмаілова, якого за певну суму грошей обласним військовим комісаром було призначено на майорську посаду начальника зв’язку Сумського ОВК, фактично відсторонивши діючого на цій посаді офіцера майора Олега Лимаренка, сина загиблого учасника бойових дій в Афганістані,  та відправивши останнього проходити службу до Глухівського ОМВК. Лейтенант Олександра Волков, який раніше так  і на сьогоднішній день займається оформленням житлових справ військовослужбовців для отримання квартир.

А хто такий підполковник Олександр Дудінов – військовий комісар Роменського ОМВК?

Саме ця посадова особа відповідала за збір готівки щомісяця в розмірах залежних від ресурсів військкоматів. Сума коливалася від 1500 до 3000 тисяч гривень.

 «Легендарний» полковник маючи у місті Суми не одну квартиру, побудував собі двоповерховий будинок поруч з тягловим мостом, записавши нерухомість на підставну особу, щоб не висвітлювати в декларації.

Пан Ісмаілов, як ви рахуєте,  хіба ЦЕ НЕ КОРУПЦІЯ ?

 Керівництво Сумського обласного військового комісаріату та компетентні органи повинні відреагувати на такі діяння збоку певних посадових осіб, що може мати корупційну складову!

І на останнє.

Як Ви вважаєте Шановна Громадо, чи є таким як Валерій Ісмаілов місце в інститутах місцевої влади? 

Дуже прикро, що таку особу просувають местечковые царьки в партійних списках, мабуть щоб прикрити «легендарного» полковника від правосуддя.

Я впевнений, що отримавши цю інформацію в партії «Європейська Солідарність» в якій є достойні державницькі люди, зроблять певні висновки відносно таких «діячів».

 

СЛАВА УКРАЇНІ!

Фото

По тематике

Михайло
«Європейська солідарність» просуває у Кадетський корпус свою людину і ставить під ризик існування ліцею

«Європейська солідарність» просуває у Кадетський корпус свою людину і ставить під ризик існування ліцею
  Керівництво Держприкордонслужби, очевидно діючи в інтересах...

Михайло 19.11.2020 14:08
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.