Блоги

Як продовжити термін життя батареї ноутбука і як знайти відповідну заміну?

Як продовжити життя батареї ноутбука і що робити, якщо знадобилася її заміна.

Середній термін нормальної автономної роботи ноутбука становить 2-3 роки, якщо девайс не використовується дуже активно, а при роботі з використанням максимальної продуктивності цей період скорочується до 1,5-2 років. По закінченні цього часу цього часу батарея починає втрачати максимальну ємність, відповідно, буде менше тримати заряд, а час роботи ноутбука без підключення до мережі буде ставати менше.

термін життя акумулятора ноутбука і його заміна

Єдиний спосіб відстрочити падіння ємності батареї в лептопі - від'єднати її. Цей метод корисний, якщо акумулятор знімний, а ноутбук часто використовується з підключенням до мережі живлення. У цьому випадку досить повністю зарядити АКБ і від'єднати його, підключаючи при необхідності. Цей спосіб збереження енергоємності збільшить термін служби батареї не так довго, як хотілося б, але, тим не менше все ще залишається найефективнішим. Акумулятор, відключений від ноутбука, можна зберігати в такому стані дуже довго - досить раз на півроку заряджати його до 100%.

Що робити, якщо акумулятор все одно швидко сідає?

Якщо акумулятор в ноутбуці все-таки не здатний нормально тримати заряд, то він вже відпрацював свій термін і почав втрачати ємність, а значить його необхідно замінити. Для цього вам необхідно вибрати повністю сумісний аналог або придбати оригінальну фірмову батарею. Це можна зробити, просто зайшовши в який-небудь інтернет-магазин. Наприклад, зайшовши на сайт Battery.Net.Ua за посиланням, ви можете знайти акумулятор практично для будь-якого сучасного ноутбука. При пошуку досить вказати модель або номер моделі ноутбука або самого акумулятора.

Як підібрати батарею в ноутбук для заміни?

Щоб правильно вибрати новий АКБ, вам необхідно знайти батарею, яка підходить для конкретно вашої моделі ноутбука. Це легко зробити - щоб знайти новий акумулятор, потрібно ввести код моделі вашого ноутбука або батареї в поле для пошуку на сайті інтернет-магазину, наприклад, Баттери. Це дозволить відфільтрувати всі зайві моделі і підібрати тільки сумісні.

як вибрати нову батарею для ноутбука 

Як дізнатися фабричний номер ноутбука або акумулятора?

Дізнатися заводський код ноутбука можна, подивившись на фірмову наклейку, розташовану на нижній кришці корпусу. Код моделі акумулятора або парт-номер, відповідно, зазначений на наклейці, розташованій на корпусі АКБ. Для незнімних варіантів цей код вказаний на самій герметичній оболонці батареї. І будь-якого з цих кодів буде досить, щоб знайти потрібну вам модель на сайтах з продажу комп'ютерних запчастин.

Як вибрати відповідний аналог оригінальної батареї?

При виборі нової батареї ви можете придбати не тільки її фірмову версію, але і один з її аналогів, що випускається сторонніми виробниками. Як правило, у практично будь-яких фірмових акумуляторів існують аналоги, основною відмінністю яких є вартість, яка зазвичай нижче, ніж у оригінальних моделей.

При цьому, крім того, що вони часто дешевше в ціні, а також нерідко не поступаються по надійності і якості. Більш того, серед аналогів можна знайти варіанти відповідних акумуляторів з підвищеним ємністю, а значить і підвищеному часу, впродовж якого лептоп зможе пропрацювати без заряджання. Головне не забувати про те, що парт-номер і характеристики батареї повинні вказувати на сумісність з конкретною моделлю ноутбука.

Чи впливає запиленість корпусу на витрату заряду?

Як би дивно це не звучало, з огляду на герметичність акумуляторних батарей в лептопах, пил всередині корпусу девайса безпосередньо впливає на швидкість розрядки АКБ. В першу чергу це пов'язано з тим, що присутність пилу всередині корпусу ускладнює охолодження комплектуючих, а значить збільшує навантаження на систему охолодження. Відповідно, це збільшує енергоспоживання ноутбука і загальна витрата заряду батареї зростає. Тому лептоп необхідно періодично чистити від пилу, але робити це краще не самостійно, а користуючись послугами авторизованих сервісних центрів.

Чи існують портативні зарядні пристрої для ноутбуків?

На сьогоднішній день, враховуючи повсюдне поширення зовнішніх акумуляторів, більш відомих як power bank, нескладно знайти для свого ноутбука відповідне зовнішнє джерело живлення. У більшості випадків ті з подібних девайсів, які володіють високою енергоємністю, підтримують в тому числі і зарядку лептопів без будь-яких проблем.

При цьому потрібно враховувати, що зовнішній акумулятор повинен володіти ємністю не менше 20000 мА / год, але краще вибирати варіант не менше ніж на 40000 мА / год. Такі power bank гарантовано зможуть зарядити ваш ноутбук, при цьому заряду вистачить на підтримку працездатності ноутбука після завершення зарядки, а також на підзарядку інших пристроїв, наприклад смартфона або планшета.

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.