Блоги

Сумські придибенції. /Випуск 4/

Коментар до подій з 27.04. – 02.05. 2020 р. /ОСОБИСТИЙ ПОГЛЯД /.
  1. Придибенція перша. Історична.

Голова обласної державної адміністрації відвідав обласну інфекційну лікарню.

Приголомшена увагою голови обласної адміністрації , обласний лікар-інфекціоніст Ірина Троцька не втрималась від компліменту на його адресу :  згадала , на її погляд , схожі дії градоначальника Одеси герцога де Рішельє під час чуми в Одесі в 1812 р.

Цікаво , що вже в  1814 році  герцог де Рішельє  став  губернатором Новоросії.

 Так собі комплімент вийшов…

 2.Придибенція друга. «Зіркова».

 Згадайте історію про медика- мільонера , директора обласного центру екстреної допомоги, що навиписував собі преміальних до 1.2 млн . грн.

Всі в шоці, навіть обласна рада . А як обурювався найчесніший та найпринциповіший О.Стрельченко !  Так сміливо і сказав :» Я предлагаю разобраться с етим вопросом! «

Терміново ! Створити комісію ! Ви думаєте з метою перевірити ? Не-е-е-е ! В И В Ч И Т И ! Вивчити ситуацію, бо ж ніхто не знав ! Припустили одразу, що винен обл.. відділ охорони здоров,я, заступниця начальника якого, Надія Лисенко, повідомила , / УВАГА!/ що узгоджувала тільки САМУ премію, а НЕ ЇЇ РОЗМІР !!! Вибачте, але ні один керівник не підпише папірець, де немає розміру преміальних і не один головний бухгалтер цей папірець не прийме. Звісно , якщо немає жодної причини, щоб так ризикувати.  Також Н.Лисенко повідомила, що у папірці – узгодженні були вказані тільки ВІДСОТКИ до окладу, а не суми. Однак ці відсотки з погляду на суми , повинні бути 100, 200 % , і це не засмутило заступницю ! Правда щоб це зрозуміти, потрібно було згадати розмір окладу, помножити на відсотки…. Ні, ні, ні. Таку складні роботу Надія Лисенко доручає зробити іншим, наприклад водію…

З січня 2020 року комісія ані гу-гу…

А цього тижня «зіркова історія» продовжилась! Сумський обласний центр екстреної медицини нагороджено «Зіркою якості»! Про це повідомила Сумська обласна рада. Мабуть це замість рішення комісії ?!

Хочу додати тільки одне : ніякого національного рейтингу просто не існує. Зайдіть на сайт який пропонує зірки:

/http://zirkayakosti.com.ua/honors/pos-materialyi//.

Зірки та інші нагороди можна просто придбати . Основна методика визначення переможця – самооцінка !!! Ну ще й фінансова звітність. Але не думаю що такі показники , як « долгосрочний капітал, уставной фонд, совокупная прибиль и рентабельность «  визначають якість роботи саме центру екстреної допомоги.  Залишилось тільки вияснити в яку суму для бюджету вилилось придбання цієї зірки.В  розцінках 2018 р. це коштувало від 20 до 48 тис. грн..

Правда , враховуючи безперечний апаратний досвід О.Олександренко, та розмір його заробітної платні, він міг купити цю зірку і за власні кошти …

 3.Придибенція третя.  «Голосуй, не голосуй…»

 Комісія по ТЕБ та НС   30 квітня , я думаю, що проаналізував ситуацію дуже прискіпливо, проголосувала за те, щоб « рекомендувати сумському міськвиконкому  відкрити продовольчі ринки».

Сумський виконком оперативно зібрався, досконально вивчив усю ситуацію і 13 –ма  членами проголосував за відкриття ринків.

Місцеві ЗМІ готові були повідомити про цю подію мешканцям, але повідомили наступне : не відкриються ринки. Бо не один з сумських ринків / крім м.ясного павільону на СКД/ не зареєстрований . як  оператор ринку !!!

Як же ж так , друзі ? !  Ми ж так чекали.. Як кажуть « я ждала и верила»…

В кожного керівника підприємства є найважливіші папери, без яких підприємство не може працювати . Зокрема це : 1- статутні ; 2- дозвільні ; 3- податкові.

Хіба можна працювати, коли їх немає ?

Можна.

Як ?

По чорному.

І шо , всі ?

Всі ?

А міська рада ?

Не знала…

А Держжилспожилшосьслужба ?

І  не здогадувалась…

Вимога про реєстрацію оператором ринку з,явилась у вересні 2017 р.

Реєстрація проводиться протягом 30 днів, на підставі обстеження , яке проводиться протягом 15 днів після подання заяви.

 4. Придибенція четверта. «Нечувана !»

Нечуване :  Сумський міськвиконком вирішив віддати 50%  ( !) премій  працівників виконавчих органів на доплату медикам, що працюють на пере довій з вірусом.

Прискіпливим оком читача , як завжди намагаюсь зрозуміти щось поміж  красивих рядків. Наприклад : 50 % премій працівників виконавчих органів = ( дорівнює) доплаті в 7-10 тисяч грн.. працівникам 6 ( шести !) лікарень міста . Шо ж це за сума ?

 Звичайно, є пояснення :

   «  Доплата виплачується за рахунок коштів бюджету Сумської міської об’єднаної територіальної громади, у тому числі за рахунок економії фонду оплати праці працівників апарату та виконавчих органів.»/ З рішення СМР/

Але хто ж розбере – гроші ж не підписані !

5. Придибенція п,ята.  Краєзнавча ?/ Чи якась  інша ?/

Просто прошу , допоможіть відповісти на питання : Навіщо С.Гуцан щось закопує ? В Лебединському районі. В урочищі Бурлюк. « Глубоко.Тайно».

http://www.dancor.sumy.ua/news/newsline/312774

Генетично це мабуть « письмо от пионеров и комсомольцев будущим поколениям».

Виставки – зрозуміло. Передача у фонди музеїв речей придбаних де інде – зрозуміло. І навіть корисно.

Закопувати ?

І не кажіть мені про те ,  що я не розумію романтики, вузько мислю та іншу лебеду.

 6.Придибенція п,ята. Опитувальна.

Не можливо не написати про результати Шостого муніципального опитування в Україні, головні результати якого, поки що залишаються невідомими для сумчан.

По перше,  повідомляю, що  ви погодились з тим , що Суми не є ні промисловим, ні аграрним,ні транспортним,ні економічним, ні політичним, ні культурним, ні туристичним центром.

Це адекватне твердження принесе набагато більше користі  , чим  фантастично-необгрунтоване « сумщина в п,ятірці областей».

По друге. Діяльність сумського міського голови оцінюють позитивно 39%.

Але погоджуються на його переобрання – 22%. Більшість – 52% - за те ,щоб дати доробити термін та переобрати. 16% бажають усунути міського голову негайно.

Взагалі, рівень знань представників влади 18% оцінили як «погано», а 19 % - «жахливо».

Яких відсотків додасть пандемія, доживемо – побачимо.

Будьте уважні та здорові.

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Хто Я? (мала сцена)
Хто Я? (мала сцена)
Театр Сумський національний академічний театр драми та музичної комедії ім.М.Щепкіна
18.00
Готель Мірандоліни
Готель Мірандоліни
Театр Сумський обласний театр для дітей та юнацтва
17.00
Художня виставка "Тарас Шевченко: у просторі часу"
Художня виставка "Тарас Шевченко: у просторі часу"
Выставки Сумський обласний художній музей ім.Н.Онацького
Калейдоскоп вишивки
Калейдоскоп вишивки
Выставки Сумська міська галерея
Художня виставка "Україна – це наша земля, Україна єднає серця"
Художня виставка "Україна – це наша земля, Україна єднає серця"
Выставки Бібліотека Сумського державного університету

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.