Блоги

Кількість покупців на торгах необробленою деревиною збільшилася вдвічі

26 березня товарна біржа "Українська енергетична біржа" провела аукціон

26 березня товарна біржа "Українська енергетична біржа" провела аукціон з використанням електронної торгової системи з продажу необробленої деревини заготівлі ІІ кварталу 2020 року лісовими господарствами Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства. Традиційно на продаж виставляли лісоматеріали як хвойних, так і листяних порід різної довжини та діаметра. Загалом понад півтори тисячі лотів.

Вартість хвойних порід зростала навіть на 30 кроків (за умовами аукціону один крок – 12 грн за кубометр). Та традиційно найбільшою популярністю користувалися листяні породи. Зокрема, дуб. На нього ціну піднімали на 40 кроків і вище. При тому, що крок на листяні породи значно більший – 60 грн за кубометр.

За результатами торгів учасники сплатять за деревину понад 75 млн грн. А це більше, ніж удвічі від того, що виручили у минулому кварталі. Хоча варто додати, що й учасників аукціонів було удвічі більше, ніж зазвичай.

"На збільшення кількості учасників на торгах вплинув той фактор, що введено заборону на укладання прямих договорів. Це дало поштовх до збільшення проданих об’ємів, порівняно з минулими торгами, та вихід на електронні аукціони нових гравців, не зважаючи на складну ситуацію в країні в цілому. Також запрошуємо всіх учасників на додаткові торги, які плануємо проводити щотижня," – підсумував генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко.

По тематике

Anna
У 2020 році на УЕБ реалізовано більше 2 млрд. куб. м. природного газу

За 11 місяців 2020 року на Українській енергетичній біржі реалізовано 2,1 млрд. куб м. природного газу, що у 6 разів...

Anna 08.12.2020 12:04
Anna
Асоціація "Електронні та біржові майданчики" виступає за завершення реформи на ринку продажу необробленої деревини

Ринок необробленої деревини знаходиться у тривалому процесі реформування, але, на жаль, фундаментальні зміни тільки попереду....

Anna 05.10.2020 17:37
Anna
Щебелинський НПЗ додатково заробив $3,6 млн на біржових торгах

За результатами торгів на ТБ «Українська енергетична біржа» додатковий дохід Щебелинського НПЗ склав 3,6 млн долл США....

Anna 25.08.2020 14:36
Anna
Кредитний портфель ПАТ «Дельта Банк» придбали через майданчик Української універсальної біржі.

10 липня у системі Прозорро.Продажі відбулися торги за кредитний портфель...

Anna 14.07.2020 15:21
Anna
Українська універсальна біржа запустила телеграм бота для зручності своїх клієнтів

Українська універсальна біржа – акредитований електронний майданчик ДП «ProZorro.Продажі»....

Anna 29.10.2019 18:34
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.