Блоги

2 мільйони гривень – бонус, який отримали діти Сумщини від батьків-аліментників

На Сумщині з початку 2019 року з боржників по аліментах додатково було стягнуто на користь дітей 2 мільйони гривень штрафів. Дані фінансові санкції, передбачені ініційованим Міністерством юстиції України пакетом законів #ЧужихДітейНеБуває, застосовуються до злісних неплатників та реалізовані в Україні вперше.

«Одним з дієвих інструментів впливу на недобросовісних батьків є накладення штрафу на суму боргу по аліментах. Так, з початку року кишені малечі додатково поповнилися 2 мільйонами гривень. Це кошти, на які маленькі громадяни навіть не розраховували, – зазначає керівниця юстиції Сумщини Ірина Свистун. – Наприклад, на мешканця обласного центру за 3 роки байдужості до власної доньки (у зв’язку з чим накопичився борг у розмірі 70 тисяч гривень) був накладений штраф у розмірі 35 тисяч гривень. Реакція батька не змусила на себе довго чекати – заборгованість була погашена у повному обсязі разом зі штрафом. І таких прикладів дуже багато. Нещодавно, до речі, схожий випадок також трапився у Сумах. Чоловік за несплату аліментів та 100-тисячний борг був оштрафований на 50 тисяч гривень. Аби позбутися утиску санкцій і подальших проблем, містянин все ж таки погасив всю суму заборгованості».

Очільниця юстиції Сумщини додала, що загалом на користь дітей регіону цьогоріч вже стягнуто 107 мільйонів гривень аліментів.

Нагадаємо, що за несплату аліментів понад 1 рік на боржника чекає штраф в розмірі 20% від суми заборгованості, понад 2 роки – 30% та більше ніж 3 роки – 50%.

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Хто Я? (мала сцена)
Хто Я? (мала сцена)
Театр Сумський національний академічний театр драми та музичної комедії ім.М.Щепкіна
18.00
Готель Мірандоліни
Готель Мірандоліни
Театр Сумський обласний театр для дітей та юнацтва
17.00
Художня виставка "Тарас Шевченко: у просторі часу"
Художня виставка "Тарас Шевченко: у просторі часу"
Выставки Сумський обласний художній музей ім.Н.Онацького
Калейдоскоп вишивки
Калейдоскоп вишивки
Выставки Сумська міська галерея
Художня виставка "Україна – це наша земля, Україна єднає серця"
Художня виставка "Україна – це наша земля, Україна єднає серця"
Выставки Бібліотека Сумського державного університету

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.