Блоги

Зустріч весни – “Półmaraton Wiązowski”

Враження про півмарафон в пригороді Варшави

Під час планування бігового календаря на 2019 рік, я просто не міг пропустити повз своєї уваги даний півмарафон. У 2019 він мав стартував в 39-ий раз (вражає, як для півмарафону, чи не так?), а на сайті run-log.com він має усі 5 зірок – тому я загорівся цікавістю до нього. До нього було неважко дістатись – він проходить у передмісті Варшави, що стало вирішальним поштовхом, аби зустріти весну на класичній дистанції в одне коло, біжучи Półmaraton Wiązowski.

Реєстрація

Реєстрація на забіг Półmaraton Wiązowski відбувається на сайті wiazownapolmaraton.pl. Ціна участі – 50 злотих (при умові ранньої реєстрації) та 70 злотих (за місяць до старту). Основні дистанції в 5 та 21 км та дитячі забіги. Маршрут 21 км – одне асфальтоване коло, що охоплює навколишні села. Старт та фініш знаходиться в Вйонзовні на території місцевої школи. Стартові пакети можна забрати лише у день самої події. Сам старт доволі пізній – о 12 годині дня, дитячі ж забіги починаються зранку. Моя ж дистанція має два часових ліміти – 2 години 30 хвилин та 3 години, останній починається на півгодини раніше першого.

Дорога до стартового містечка

Цього разу до Варшави я вирішив дістатись літаком. Виліт з Києва був о 9 годині ранку, а прибуття уже через півтори години. Пройшовши митний контроль та о пів на 11 уже відправився до свого хостелу, що у східному пригороді Варшави у маленькому містечку Jozefow. Карта показувала, що до нього приблизно 20 км – чудова нагода краще познайомитись з містом. До того ж, дорогою я запланував відвідати книжковий магазин Empik, аби прикупити щось цікаве. В результаті там я провів цілих півгодини та купив книгу  “Ultra Dobiegniesz dalej niz myslisz”. Наступна зупинка – мій хостел. Дорога до нього в мене зайняла приблизно 8 годин та 36 км, що було досить непоганою розминкою перед забігом.

На наступний день, в неділю, я трохи прогулявся пригородом та відправився до стартового містечка. Нас віддаляли 7 км лісових стежок. А я як завжди не шукав легких шляхів, тому вирішив, що чергова розминка зайвою не буде. Приблизно через півтори години я був на місці та отримав свій стартовий пакет (футболка, стартовий номер, баф, рюкзак та рекламну продукцію).

Забіг

Півмарафон стартував о 12, а через 15 хвилин починались забіги на 5 км. Зранку ж проводились юнацькі та дитячі старти, тому з самого рання тут було людно. На ліміт 2:30 години стартувало більшість учасників (близько двох тисяч) та приблизно сотня бігунів на півгодини раніше де ліміт був 3 години. Траса зачинялась о 14:30. Кажучи чесно, згадуючи свої прогулянки Варшавою та її околицями, у мене були чималі сумніви, що я справлюсь та вкладусь у ліміт в 2 з половиною години; загальний пройдений кілометраж складав 60 км за проведені дні у Варшаві, та й ноги давали знати про себе. До того ж, цього року це один з перших забігів, у яких я брав участь. Це стало причиною мого старту тридцятьма хвилинами раніше, аби біглось спокійніше.

Отже, стартував я в 11:30, причому доволі непогано. По-перше, учасників було небагато, по-друге, вони бігли доволі таки помалу. Я підлаштувався під декілька поляків і розпочав забіг. Трасу гарно промаркували, на кожному повороті стояли волонтери, котрі показували дорогу. Дорогою та на поворотах стояла польська національна гвардія, то ж ми точно знали, де непотрібно повертати. Кожні 3 км були пункти деградації, а на 10 км був розворот – там звели сцену для музичної підтримки, де виступали місцеві колективи. Оскільки маршрут лежав навколишніми селами, підтримка була повсюди, причому польські вболівальники виявились доволі-таки жвавими. Біг давався дуже легко – на перші 7 миль я витратив 1 годину.

Фініш

Після 9 милі ноги мене почали просити збавляти темп, то ж довелось трохи збавити ритм, поки вони не перестали зовсім мене слухати. Результат – 1 година 59 хвилин. Як для першого півмарафону у році, це чудовий результат Окрім медалі та позитивних вражень, на фініші я отримав смачну кашу у шкільному спортзалі, аби трохи відновити сили. Там я вирушив на 730 автобус, що довіз мене до Kwatery Głównej. А далі аеропорт та дорога додому.

Особливості півмарафону

Ізюминка події – півмарафон Półmaraton Wiązowski є першим етапом з серії забігів Grand Prix Traktu Brzeskiego, що також включає в себе ще один півмарафон, 2 забігів на 10 км та 1 забігу на 15 км. Усі забіги привертають увагу чимось своїм, та найпривабливіший, як мені здалось, – другий півмарафон у кінці серпня, назва якого – Bieg Siedleckiego Jacka.

Джерело: http://androshchuk.com/polmaraton-wiazowski/

По тематике

Олег Кон
«Біжи та дивись!» – Парковий трейл в Качанівці 08.09.18

Вже втрете в історичному парку Качанівка (на Чернігівщині) зберуться люди, щоб пробігти дивовижними стежками парку історичного значення України – садиба...

Олег Кон 05.08.2018 17:13
Федор
Фитнес это спорт.

Фитнес это Спорт, а вместе это спортивный комплекс упражнений с гантелями на турнике, со штангой + диеты для эффективного...

Федор 26.08.2013 11:24
Антон Рудницкий
Все на стадион!

На прошлый матч, когда «Сумы» сыграли со «Скалой», на стадион пришло почти 9 тысяч болельщиков. Уверен, что такая поддержка во...

Антон Рудницкий
Планы ФАУ относительно Сумщины.

На сайте Федерации автоспорта Украины опубликован календарный план автомобильных соревнований на 2012 год.... 1

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.