Блоги

ProZorro: прогнози на 2017 рік

За допомогою системи електронних державних закупівель ProZorro, яка тепер є обов'язковою з 1 серпня 2016 року, станом на 2 грудня Україна змогла заощадити понад 8 млрд. грн. бюджетних коштів, що майже в півтора рази більше, ніж прогнозувало Мінекономрозвитку і торгівлі.

За допомогою системи електронних державних закупівель ProZorro, яка тепер є обов'язковою з 1 серпня 2016 року, станом на 2 грудня Україна змогла заощадити понад 8 млрд. грн. бюджетних коштів, що майже в півтора рази більше, ніж прогнозувало Мінекономрозвитку і торгівлі. Про це розповів заступник голови МЕРТ Максим Нефьодов, повідомляє УНІАН. «За півтора року існування Системи електронних державних закупівель ProZorro до неї приєдналися понад 33 тис. підприємців. За цей відносно невеликий термін вони встигли підписати більше 105 тис. контрактів на суму, що перевищує 40 млрд. грн. Також система "ProZorro.Продажі" з 2017 року почне в обов'язковому порядку використовуватися для організації продаж Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а також її планується застосувати для малої приватизації та відбору орендарів державного та комунального майна», - продовжує Максим Нефедов. Чого ж нам чекати від ProZorro в 2017 році? Про це ми запитали у Олексія Власенка, директора електронного майданчика «Українська універсальна біржа».

«Загальний обсяг ринку держзакупівель в 2016 році склав 300 млрд. грн. У 2017 році він повинен перевищити цифру в 450 млрд. грн. Очікується, що абсолютно всі закупівлі потраплять на електронні майданчики ProZorro. Причому перші досить цікаві тендери почнуть проводитися вже в перших числах нового року. «За статистикою близько 65% тендерів проходять в першому кварталі. Тому, радимо всім хто ще не брав участі в закупівлях, але думав про це - не зволікати і зареєструватися», - говорить Олексій Власенко. Загалом до початку нового року, коли Замовники почнуть активно проводити свої тендери, ще є деякий час щоб розібратися і зареєструватися на електронному майданчику. Тому, приєднуйтеся до закупівель! Бажаємо Вам перемоги в тендерах!

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.