Блоги

Трагедії - різні, біда - одна

25 років тому советська Росія вчинила геноцид проти азербайджанського народу.

Сьогодні у Сумах відбулася конференція присвячена 25 роковинам трагедії азербайджанського народу, яка увійшла в історію, як «Чорний січень». В ніч з 19 на 20 січня 1990 року совєтський союз ввів регулярні війська. В результаті вторгнення було вбито 137 мирних громадян, поранено близько 700, понад 800 – заарештовано. За кілька днів віддати шану безневинно загиблим вишло майже все населення Баку. З тих днів почалася історія суверенного незалежного Азербайджану. Агонізуюча радянська імперія вчиняла аналогічні провокації в Тбілісі, Вільнюсі, Ризі.

Висловлюю своє глибоке співчуття усьому азербайджанському народу і сумській діаспорі зокрема. Закликаю всіх і завжди пам’ятати про злочини совєтського союзу та сучасної Росії проти вільних і нескорених народів. Сьогодні український народ у нав’язаній східним агресором війні відстоює своє право на суверенність і свободу. І, я вірю, що всі разом ми обов’язково переможемо! Бо, не зупинить ідеї, час якої настав.

Фото
view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.