Блоги

Бізнесмени в погонах

Ще з давніх часів повелося, що офіцери є незвичайною кастою людей, є відданими обов'язку і військової клятві. І мені неприємно бачити, що традиції не підтримуються і слово «честь» не в честі. На жаль, це все не тільки слова, а крик душі.

Ще з давніх часів повелося, що офіцери є незвичайною кастою людей, є відданими обов'язку і військової клятві. І мені неприємно бачити, що традиції не підтримуються і слово «честь» не в честі. На жаль, це все не тільки слова, а крик душі.
Безумовно, таємне завжди постає наявним. Зростає та розширюється коло людей, які користуються послугами та «добротою» лейтенанта Вадима Котельницького. Вадим Миколайович - працівник прикордонної служби України, він служить на прикордонній заставі «Хотінь», де кордон перетинають за спрощеною схемою. Це дуже зручно для мешканців прикордонних районів між російським селом Елизаветівкой і українським селом Кондратівкой. Серед найбільш популярних товарів, що перевозяться українцями з території Росії, - бензин.
Згадую відомого кожному Остапа Бендера, хто знав чотири сотні засобів «відносно чесного» відбирання грошей у населення. Здається, щось подібне згадав і лейтенант Котельницький: він вирішив «контролювати» кількість російських нафтопродуктів, що люди везуть через кордон. Облік ведеться уважно, чому и його власний прибуток зростає.
Фінансовий стан покращився не тільки у Вадима Котельницького, з ним співпрацює і майор Олексій Мрачковський, який, приймаючи «звіт» у колеги, чітко визначає свою долю. До речі, «оброком» незаконно оподатковуються і інші товари повсякденного користування.

Що ж, немає нічого нового: використання службової посади і обв’язків з метою особистого збагачення є корупція. А вона, як відомо, є ровісницею цивілізації. Так, корупція стара, як наш чудовий світ.
Але, скільки мотузочці не витися...

Комментарии

очевидець

Чому дивуватися, це було і раніше!

 

Польські ЗМІ розповіли , які хабарі беруть українські прикордонники за пропуск без черги

Працівники прикордонної служби України пропускають поза чергою до кордону з Польщею автомобілістів за хабарі у розмірі від 50 до 500 грн.
Про це пише Кореспондент .
Польський журналіст перетнув п'ять із шести автомобільних пунктів пропуску на польсько -українському кордоні. " Поліпшення перетину кордону в пунктах пропуску з Україною перед Євро - 2012 - це чиновницьке гасло . Якщо хтось хоча б раз пробував перетнути цю межу , то реагує на слово " покращення "лише з іронічною посмішкою. Там , щоб проїхати по мірі швидко , треба заплатити " , - зазначає телеканал у спеціальній програмі Чорним по білому. За даними телеканалу , найдорожче проїзд кордону , яку журналіст перетинав в обидві сторони , коштує у пункті пропуску Зосін - Устилуг (Волинська область) , а дешевше в п / п Хребетне - Рава- Руська (Львівська область).
" Тут прикордонник отримує 100 грн. Всі записує прихована камера " , - відзначає TVN24.
Журналіст телеканалу зауважує , що послуги по уникненню черзі пропонують теж сторонні люди в цивільному одязі . "Відкрито сідають в автомобілі, якими їдуть туристи. Всі між собою співпрацюють і передають один одному клієнтів . Так , заплативши "бандитам " відповідну суму , доїжджають до шлагбаума ", - повідомляє TVN24.
Частина автомобілістів проїжджає чергу по узбіччі дороги , а деякі навіть їдуть по зустрічній смузі до самого пункту пропуску , де треба буде заплатити прикордоннику 200 грн. "Є ризик , що на дорозі буде патруль міліції , який теж очікує хабар " , - зазначає телеканал. "Незважаючи на те , що всі про це знають , українська прикордонна служба робить вигляд , що нічого не знає" , - повідомляє журналіст , резюмуючи , що кількасот гривень дозволило йому заощадити в чергах 20 годин.

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.