Блоги

Чорна кішка у темній кімнаті. До подій навколо Євромайдану

http://xpress.sumy.ua/article/politics/6309

Минулого тижня народний депутат, заступник голови партії ВО «Батьківщина» Сергій  Пашинський в ексклюзивному коментарі кореспонденту інформаційного агентства Регіон Київ Медіа заявив, що історія зі зникненням і раптовою появою лідера Автомайдану Дмитра Булатова  була інсценована політиками Анатолієм Гриценком та Віталієм Кличком. 

 Так це чи ні, але депутат слушно звертає увагу на те, що «весь ланцюг подій зі зникненням і поверненням Булатова містить безліч нестиковок і виглядає як добре продумане інсценування»  

Булатов – провокатор чи жертва?  

«Ми маємо унікальний випадок, коли людина, яку нібито вісім днів били і катували, (а також не давали їсти – О.Г.) після свого порятунку з полону чомусь виглядає на 5-10 кг гладкіше, ніж був до викрадення», — зазначив Пашинський. 

Депутат підкреслив, що якщо звернути увагу на перше відеозвернення Дмитра Булатова після його порятунку, ми побачимо усміхнену, впевнену людину, про яку неможливо сказати, що ще 24 години тому її жорстоко катувала група людей (Чи не тому, що це відеозвернення було записане до зникнення Булатова? О.Г.) 

«Після того, як весь світ облетіли страшні фотографії закривавленого обличчя Дмитра, на відео ми побачили, що насправді у нього лише одна подряпина на щоці. Коли Булатов каже, що його розіп'яли, тобто прибили кисті до дерев'яної поверхні, він ховає руки, на яких не видно ніяких підтверджень», — заявив Сергій Пашинський, зазначивши, що це тільки деякі з безлічі деталей, що не стикуються з версією подій, яку озвучує сам Булатов, а також Кличко і Гриценко.

 «Чомусь бранця першими виявили депутати від опозиції. Кожна думаюча людина розуміє, що ймовірність такого збігу обставин у реальному житті прагне до нуля. Далі — жертва багатоденних тортур з'являється в клініці «Борис» у чистих черевиках і з чисто виголеним, але закривавленим обличчям. Потім Булатов заявляє, що йому відрізали вухо, але воно на місці( І це помітив не один Пашинський – О.Г.). Крім того, він забороняє публікувати діагноз лікарів. Це може означати, що насправді ніяких пошкоджень у нього взагалі немає. А струс мозку легко симулювати. Усі перераховані ознаки свідчать про те, що насправді викрадення Дмитра Булатова було з самого початку інсценоване», — зазначив депутат. 

Пізніше зявилася інформація про те, що Булатова прооперували, але, як само, що зашивали чи видаляли, так і не повідомили. У першому репортажі про повернення Булатова з полону на «5-му каналі» лікар каже, що у нього немає пошкоджень внутрішніх органів і цілі усі кістки (і це після багатоденного «катування»?). Тоді навіщо була потрібна операція і лікування за кордоном. Чому так швидко потрібно було «евакуйовувати» Булатова «на лікування» за кордон? Щоб не повілізали інші подробиці не дуже вдалої «режисури» цієї вистави?  

Петро Порошенко пояснює це тим, що у будь-яий момент його можуть заарештувати. Але ж Президент вже підписав указ про амністію. Під цей закон не підпадають тільки особи, що скоїли важкі злочини. Тож, виходить ми чогось про Булатова не знаємо? Або його подальша «місія», налякавши довірливих українців «катуваннями опозиціонерів владою», тепер терміново лякати Західну Європу?  

Незрозуміло, чому взагалі викрадачі не вбили Булатова, щоб сховати кінці у воду. Чому залишили у живих? Чи не спрацював перший варіант із Юрієм Вербицьким, який кинутий у лісі,   не встиг дістатися людей і помер від переохолодження, так і не розповівши, хто його катував? До речі, Булатов єдине що сказав, що люди, які його, Булатова, викрали були  «с руським акцентом». Натяк зрозумілий, та навіщо допутувати людину, яка двох слів не може зв’язати українською, цією мовою? Знов таки, про що хотіли дізнатися? Хто його фінансує? І все? Та невже у нас такі вже безпомічні МВС і СБУ, що й досі цього не знають? 

Припускаю ще одну версію. Булатова дійсно викрали і дійсно катували. І фото розбитого обличчя, які викладені в Інтернеті – не робота гримерів. Але  це стало несподіванкою для нього. І тепер його поспіхом ховають у Литві і задобрюють увагою до його персоніи держсекретаря США із тим, щоб він, відчувши, що міг померти в ролі барана на заклання, раптом не обурився і не розповів багато з того, хто і як експортує революцію в Україну.  

Щодо того, кому ще вигідні усі ці викрадення і смерті активістів, то депутат Пашинський вважає,  «як і у випадку зі зникненням іншого активіста — Ігоря Луценка, політичні дивіденди на тому, що сталося, заробляють Гриценко і Кличко. Якщо ми хочемо встановити замовників цього спектаклю, достатньо подивитися на те, кому це вигідно. Це очевидно». Ще раз уточнюю: це стверджує не влада, а один із лідерів опозиційної «Батьківщини».  

Ті, хто підтримує не конституційний шлях змін в державі, а революційний,  мають знати, що, будь-яка революція неможлива без  «нечаєвщини», від якої вони ж першими можуть постраждати. Нагадаю, що Сергій Нечаєв – один з найвідоміших представників революційного тероризму у ХІХ сторіччі, автор так званого «Катехзісу революціонера», який допускає провокаційні вбивства «своїх», видавши їх за терор влади, щоб підняти революційні настрої в народі. Нечаєв не тільки теоретизував, а й дійсно вбив одного з студентів разом із п’ятьма іншими революціонерами, щоб «повязати» їх кров’ю. Устави «Правого сектору», «Тризуба» та ім. подібних мало чим відрізняються від нечаєвського «Катехзісу революціонера». 

 Загадковий  «Красный сектор»

Серед шквалу дезинінформації, якою щоденно глушать щонайменші спроби українців аналізувати те, що відбувається сьогодні в країні, виділю історію з підпалом у Києві 23 машин. Відповідальність за це, нібито, взяла на себе організація «Красный сектор», нібито вороже налаштована до євромайданівців і «западенців, що заполонили і руйнують Київ».

Чому нібито? Бо першою розповсюдила цю інформацію «Українська правда» — головний рупор опозиції, — посилаючись всього лише на одну єдину сторінку у Facebook https://www.facebook.com/groups/714369898576232/ 

Цікава річ: повідомлення в «УП» зявляється 1 лютого 2014 року о 14. 44, а комп’ютерна  «історія» сторінки «Красный сектор», говорить, що вона була створена 2 лютого 2014 року. Чому ж так поспішала «Українська правда» викласти цю «заготовочку»?

Мабуть тому, що МВС України повідомило про затримання 1 лютого 2014 року (добою раніше) «вночі під час патрулювання житлового масиву у Подільському районі столиці…громадянина Грузії, який підозрюється в умисному знищенні чужого майна».

Наступного дня МВС поінформувало: «За словами затриманого, під час пошуків роботи у столиці він познайомився з чоловіком, який запропонував йому заробити на підпалах машин, й пообіцяв 600 грн. Для виконання цього «завдання» чоловіки пішли до Будинку профспілок (зараз там знаходяться протестувальники – О.Г.),  піднялися на 5-ий поверх, де їх зустріли люди у масках. Останні передали виконавцям перелік машин, які потрібно підпалювати, гроші, а також бензин.Після цього зловмисники відправилися на «завдання», де даний громадянин був затриманий, а співучаснику злодіяння вдалося втекти».(Зізнання на mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/971861)

На злодії й шапка горить. Ось чому, аби перевести стрілки з екстремістів на киян, незадоволених ними, й занадобилося  посилання на міфічний «Красный сектор». Одночасно,  цим якби виправдовувалися «коктейлі молотова» та інші екстремістські дії «Правого сектору» та йому подібних радикальних організацій.  

Міліція, до речі, пообіцяла перевірити інформацію «УП», та видання і тут поспішило. У цьому ж повідомленні про «Красный сектор», не чекаючи відповіді, дається вже висновок: «саме міліція та даішники покривають підпалювачів, або навіть стоять за підпалами автівок громадян, які незгодні з діями влади», — заявили у Штабі» (нацсупротиву – О.Г.). 

Чи знайде міліція активістів і учасників радикального «Красного сектора»? Не думаю. Бо його просто не існує. Це, як казав Конфуцій, шукати чорну кішку в темній комнаті, коли її там немає. Зате в «УП» та «5-го каналу» з’явиться наступний привід звинуватити правоохоронців у бездіяльності та «покриванні підпалювачів».  

Безвихідна для МВС ситуація, чи не так? Ні, вихід є. Треба знайти автора чи авторів фальшивки про «Красный сектор», а вже від них потягнуться ниточки до організаторів та виконавців підпалів, викрадень та вбивств. Думаю, коли Євромайдан узнає  прізвища замовників цих безчинств, то буде ще більш шокований

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.