Страница не найдена

Array

[до]душити Гадину!

Вольтер тут ні при чому, а об'єкт його ненависті - тим паче. Просто, як я й думав, після виборів до ВР і "прольоту" комуністів, про намір заборонити діяльність КПУ згадуватимуть все менше.

Комментарии

Геннадій Іванущенко

І як підтвердження: http://www.pravda.com.ua/news/2014/11/5/7043350/

Ткк що всі надії на нову ВР.

rebel soldier

Гена, ти наївний чи медунутий? При владі всі ті ж самі - ПОПи-Яценюки і їх кАманди, які злили Кримбас, обвалили гривню, нікого не посадили, скирдують бабло по старим схемам, а Яника випустили з нажитим. І нічого вони міняти не будуть. Бо знову лалала про коаліцію "уже завтра". Торги йдуть, портфелі ділять, аж чуби тріщать. З коміками ж ділити нічого вже не треба - тому про них навряд чи й згадають.

Array

Кому заважає Медуниця?

Історики політичної пропаганди твердять, що першою її формою, яка безвідмовно діяла на незагартований знаннями інтелект співплемінників, був ритуальний танець.

Комментарии

artyukh

Та шо ви того Медуницю захищаєте? Переможе він, переможе... Мені в штабі Клочка сказали. А там люди сурйозні.

rebel soldier

Гено впрягся за кума - це зрозуміло. Але...

Звісно, Медуниця заважає багато кому, але - дуже по різному. Декому заважає тим, що зайняв тепленьке місце, яке да змогу непогано жити і влаштовувати життя своїх кумів, друзів, родичів тощо. Але ж він ще й займає місце "патріота", - будучи при цьому лише РЯЖЕНИМ. Причому, займає це місце системно, бо намагається попропихувати своїх людей у будь-які структури, які на щось хоч трішки впливають. ЖКГ у Сумах, ОД ТРК, ОПОРА, ЧЕСНО, всякі інші грантожери, За Україну, нічний позор - рибне місце, МНК, студентські профспілки, патріотичний туризм і дитячі табори...

А от толку громаді і Україні в цілому з Медуниці - як з козла молока.

при цьому питання про квартиру, отриману в Чернігові і продану, про картиру "тьощину", про "кредитну машинку" і тд - вони досі не зняті, більше того, навсправжки по Медуниці ніхто й не працював )) Може, тому, що він агент КГБ/СБУ і має не поганий дах + навіть нагороду? Wink

просто бізнесюк від політики, не найогидніший, не найжадібніший, але - безнадійний.

і добре, аби він програв вибори цього разу. Не тому, що один чи інший теоретичні переможці чимось від нього кращі (у них інша якість негативу), а тому, що пацана слід спустити на землю. Бо не по Сєнці шапка. Ну, і тоді теоретично можуть зрости шанси на повернення громадні ТЕЦ ліквідацію Сумижулья, появу нового - молодого, більш енергійного і щирого, а також розумного і чесного політика патріотичного спрямування у Сумах.

Країна вимагає системних змін - а Медуниця давно став рабом системи і міняти її не хоче і не може.

artyukh

Так вся ж справа у тому, що переможе і утре тобі носа

rebel soldier

Петлюрчику, навіть якщо і переможе - нічого він не утре. між іншим, ні Медуниця, ні ти в АТО не пішли, так? А різниця між такими, як ви, і іншими громадянами дуже проста: прості громадяни гроші за патріотизм не отримували багато років, як ви.

демократія ж, та ще в українському варіанті, це якесь прастігоспаді. Яник же якось ставав президентом? і ось вибори виграють ті, що злили Крим, схід і купу патріотів і зберегли систему і схеми Януковича - Порох, яценюки, швабода + самопоміч, як проект вводу в політику "юного покоління" дармоїдів а ля Ганя Гопко, бійців розмовного жанру а ля Семенченко-Грішин і гопоти на місцях штибу жук-шевіль (вони попруть вперьод на місцевих наступної весни) + "оппо"-ПР, у яких багато кадрів залишилися на посадах знизу до верху.

Ляшку, як єдиному харизматичному клоуну і проекту тих же олігархів трішки зіпсували малину, але народ дурний, попер голосувати й за клоуна (не вперше і не в останнє), зате в прольоті порівняно адекватний Гриценко, витіснена і зраджена (заслужено!) Юля і нікому не потрібні коміки, яких ні разу не жалько (вони перебіжать до когось, - он социк саня Черняк давно уже ударівець). Отже, вибори нічого не міняють. І що, гроза дітей і пенсюків Шульга та одна з повивальних бабок диктаторських законів 16 січня Купрейчик теж будуть в обоймі, навіть якщо просруть мажоритарку? а це ж - соратники Медуниці ))

artyukh

Вітаємо з перемогою!

rebel soldier

хах, рівень підтримки вусатої тарганиці - просто сором )) а толку з його депутатства - як не було, так і не буде. хіба для "прібліжонних". була б реальна альтернатива, хоча б навіть той же Клочко займався політикою не епізодично, а й між виборами, і прагматичніше в підборі команди і тд, - Медуниці мало б що світило. В абсолютних же цифрах набраних ним же голосів у 2012 і тепер - це нищівна поразка. навіть свій електорат не зміг мобілізувати ))

rebel soldier

нагадаю, що у 2012 р. Медуниця набрав 41 тис. голосів. цього разу, схоже, буде вдвічі менше. При цьому Шилов, як головний конкурент по електоральній ніші, ажніяк не відібрав ТАКУ кількість голосів. Зате якийсь Савченко - ну хто його зна?!!! - виходить на третє місце!

звісно, кАманда Медуниці може радіти з "перемоги", на якийсь час вони всі будуть прилаштовані в житті... Але чи довго буде існувати такий парламент? водночас, потроху розумнішають виборці, з"являються конкуренти і конкуренція як така.

 і ще одне. Ось цілком адекватний дядько, генконсул України в Туреччині, говорить про те, як Україна мала б реагувати на сепаратизм, росію і тд. порівняй, петлюрко, що він говорить і те, що говорить і робить твій Медуниці - і навіть тобі стане ясно, ХТО патріот і проукраїнський політик, а хто - ряжений пристосуванець.

http://www.youtube.com/watch?v=yPjIHes1DR4

artyukh

В основі всього, що Ви тут пинаписували - ОСОБИСТЕ несприйняття Медуниці. Зрозуміло, що Медуниця не святий, але ж інші...

rebel soldier

Петлюро, а чого ви рівняєтеся на отих інших, та ще з тенденцією: вони ж гірші! рівняйтеся на КРАЩИХ, а не на гірших! це тіпо "наше гівно не таке гівнюче" ))) звісно, тупа нездара, ряжений поц Медуниця і може видаватися кращим лише на тлі таких, як С.Клочко, В.Шапошнік,  комік Тропін (був такий) чи там навіть Шульга.

молодець проти овець, а проти молодця - і сам вівця ))

Сцуко, де від "патріота" Медуниці хоча б проекти законів, запити і аж до блокування трибуни з вимогами: 1) вихід України з СНД 2) повна блокада окупованих територій 3) ніяких проплат за газ і інших "боргів", поки РФ не поверне захоплене і збитки?

Чому Медуниця не продавлював повністю пропорційну систему виборів (краще - з відкритими списками), зниження прохідного бар"єру до 3% для партій і проведення виборів мерів міст та мажоритарників (якщо пропорційка ну ніяк) - у два кроки, реформу податкову справжню, притягнення до відповідальності крадіїв з НБУ Кубіва і Гонтарєвої?

повторюю, подивісться Яременка - і побачите, що з нього в 100 разів кращий політик і патріот, ніж Медуниця. І таких. як Яременко, в Україні досить, щоб укомплектувати ВР, КМУ, ОДА тощо. Але чомусь нами правлять як не Порошенки-Яценюки, так сірі посередності Медуниці.

нє, звісно, якщо вам пофіг доля України, а головне - щоб друг, брат, кум, сват Медуниця був при мандаті і ви поряд з ним, - то говорити ні про що, все ясно.

artyukh

Підозрюю, що Ви до цього часу не зрозуміли, що так політика

rebel soldier

Петлюро, а я бачу, що Медуниця і ви - зрозуміли це дуже вузько ))

між іншим, вся стратегія НФ - перекласти всі витрати на війну і економічні проблеми на простолюд, одночасно не чіпаючи олігархів, та нагребтися кредитів на Заході, наслідком чого стане момент, коли доведеться повертати борги - землею.

і... ви ж навіть не сперечаєтеся. бо крити нічим, крім загальних фраз. ще б ярличка приліпили: фошист там чи антисеміт ))

Analytics

Медуниця -пуста істота(ноль).....а звідси і заважати він нікому  серьйозно не може!!!Може тільки підгавкувати....та підвити.....як дурний сабако!!!!

rebel soldier

Медуниця бабло в АТО на тепловізор зажав, як останній жлоб. каже "нема". Нє, ну якщо в самого нема, то спитай у колеги по НФ Шульги, в якого воно є )) або в кума Колі, який 300 тищ зелених назбирав для призначення.

Array

Чому я за...

Життя сьогодні стрімко міняє пріоритети, "вдосконалює" вимоги, які ми висуваємо до лідера, політика, народного депутата... Бо ж "ростемо" і змінюємося самі!

Array

Національний обов`язок

Людина осмислює життя тоді, коли мимо неї несуть мертвих і покалічених

Так само: в масштабах народу.

Array

Між двома заняттями

Позавчорашній провал голосування у Верховній Раді за відставку уряду Азарова при традиційній, при цьому, позиції комуністів нагадав цікаве спостереження.

Комментарии

AWASS

 
Цитата:
Тобто діяльність комуністів у цивілізованому світі прирівняна до тероризму й проституції і в групі ризиків стоїть посередині.

И этот человек себя считает ученым. Цивилизованный мир - это ДУРДОМ, в котором такие специалисты как ты восхваляют его. Какое различие между современными рабами и рабами древними? Рабы древние выживали за счет рабовладельца, а рабы современные выживают за свой счет. СВОБОДУ приобрели в результате революций, но потеряли мир

Santolege

Кілька місяців тому, заповнюючи онлайн-анкету для візи в одну розвинуту країну, після питання "Чи не є Ви членом терористичної організації?", наткнувся на пункт "Чи не є Ви членом націоналістичної партії?". А далі стояло: "Чи не їдете Ви займатися проституцією?"...

Тобто діяльність націоналістів у цивілізованому світі прирівняна до тероризму й проституції і в групі ризиків стоїть посередині.

Отак і вештаються між двома, найдавнішими заняттями... Щоправда, все з більшою любов`ю до останнього.

(c)

ШОСТКА

"Чи не є Ви членом комуністичної партії?". А далі стояло: "Чи не їдете Ви займатися проституцією?"...-откровения ЛОХА.Иванущенко,для того чтобы сделать вывод ,что вы ПОСРЕДСТВЕННЫЙ историк-надо еще ознакомится с вашими опусами,но для того чтобы сделать вывод ,что вы ЛОШАРА-достаточно прочитать вашу статью.Рекомендую ,в "розвЫнЭнЫ" краЫнЫ" не ездить и более того ,степень из "розвЫнУности" оценивать личноА,а не исходяиз ЗАЕЗЖЕННЫХ штампов,хотя бы на том простом основании,что вы себя НЕОСМОТРИТЕЛЬНО именуете ИСТОРИКОМ.

За сим посылаю привет,слежу за вашим "творчестсвом"

Славик

Руки прочь от г-на И-ко!

Этот господин - один из крупнейших украинских историков, открывающий нам глаза на все безобразия прежнего режима. Он - великий разоблачитель! Не сомневаемся, что он вполне мог бы сделать себе карьеру, подняться в Украине на высоту поста того же приснопамятного Суслова Михаила, который работал в ЦК партии.

Но по своей скромности и, может, заниженной самооценке довольствуется той ролью и тем куском хлеба (без масла), которой довольствуется. Обидно!  

ШОСТКА

Может пожертвуем НА МАСЛО!.Аж слезу прошибло Wink

Славик

"""Может пожертвуем НА МАСЛО!.Аж слезу прошибло"""

Не думаем. Г-ин И-ко хоть и скромен, но горд. Вряд ли примет от нас масло на свой кусок хлеба.

Хотя, как сказать... Если на масло положить ещё и толстый слой мёда...

ШОСТКА

Вы никако -гурман,а не пронесет ли,господина Иванущнко о сией диавольской смеси?

Славик

Не пронесёт, ибо он заслуживает гораздо более увесистого буттерброда, чем предложенный мною выше.

Арійські зорі над українським хутором

Шо голубки совково-регіанальні, на пару туркочемо? Ну, ну...

Славик

"""Шо голубки совково-регіанальні, на пару туркочемо? Ну, ну..."""

Третьим будешь?

посто зашел

А за что споримся Славяне? Ничего не понятно? 

Ну і що він неправильно написав?
Арійські зорі над українським хутором

Нашим форумним тролям-феесбешникам Іванущенко як кістка в горла. Гена, мочи їх!

Гостьgiggling

Та все правильно написано! 

Анти ПР

Давно відомо що комуняки в долі з бандюковичем 

Array

"Там, де з води ростуть дерева"

Легенда саме так пояснює назву "Торонто" мовою Міссісагуа, - одного з племен гуронів. А назву Міссісагуа тепер носить окреме місто, яке майже зрослося з Торонто.

Комментарии

без ника..

Псоле 2005 года мы могли пойти в этом направлении. НО ИМЕННО ВЫ ВСЕ ЭТО ПРОСРАЛИ.

Геннадій Іванущенко

А хіба Ви теж туди йшли? Щось не помічав Вас на дорозі, а в кущі не заглядав...

без ника..

Конечно вы нас не видели. За дерибаном да склоками с 2005 - 2010 год разве вам было время куда то смотреть. Тоже мне еще СМОТРЯЩИЙ. С вас смотрящий, как с Холуйженко борец с Чмырем. 

ЗЫ. И на Сумском Майдане 2004 года я вас так же что то не приметил. Особенно в первые дни.

Геннадій Іванущенко

Ви праві... Важко помітити те, чого немає: без кольору, без запаху, без ніка...

Арійські зорі над українським хутором

Шо, потенційні зраднички України, не втрималися? Давай, Гена, мочи їх!

сумчатый

на какие средства живёт там наш безработный ?

AWASS

 
Шо, потенційні зраднички України, не втрималися? Давай, Гена, мочи їх!

Предатели, Украину опускают уже больше 20 лет и Гена в их рядах, так как он не пытается призвать людей к ВЕЛИЧИЮ, а ищет говно в прошлом, котрым пытается людей потчевать сегодня. " Давай, Гена, мочи" их говном, говном....     Sad

1234567

А ты, AWASS, куда уже говнянее! Ты, гнилое чмо, в отличие от оппонента ни имени, ни лица не имеющее, которое ни хрена социально полезного в своей никчемной жизни не сделало, еше смеешь трандеть?! ПШОЛ ВОН, мразь.

люды бачылы

ТАК! же напомним что Торонто находится на широте Ялты, а индейцев показывают в музее.

AWASS

 
Ты, гнилое чмо, в отличие от оппонента ни имени, ни лица не имеющее, которое ни хрена социально полезного в своей никчемной жизни не сделало, еше смеешь трандеть?

Я по жизни оставил свой след как строитель, машиностроитель и программист. За мои труды меня люди благодарят, а за что Иванущенко благодарить? За гнилой треп, который не помогает людям жить, а мешает. Но для некоторых чем хуже - тем лучше, я к этим людям себя не отношу

Геннадій Іванущенко

Давай, Гена, мочи їх!

 

Не бачу сенсу... Хай мочаться від власної злості хоч між собою, хоч під себе - як кому зручно. На щастя, маю інше заняття. Wink  

AWASS

 
Хай мочаться від власної злості хоч між собою, хоч під себе - як кому зручно

Вот слова ученог историка НАПОЛНЕННЫЕ ЛЮБОВЬЮ. Если он такое себе позволяет на людях, то какой "любовью" он опутывает своих оппонентов в академической тиши?

гість

Бачу агентура ФСБ на цьому форумі акитивізувалася. Це погано.

Арійські зорі над українським хутором

Гена, мочи цю форумну совково-кагебістську нечисть:

http://www.cdvr.org.ua/content/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%86%D1%96%D1%8F-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D1%96%D1%8F-%D1%96%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%83%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D1%83-%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%96-%D1%96%D0%BC-%D1%8E%D1%80%D1%96%D1%8F-%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%B8

Виступ члена Вченої ради Центру досліджень визвольного руху Геннадія Іванущенка на конференції про Голодомор у Нью Йорку. Conference: TAKING MEASURE OF THE HOLODOMORhttp://usukrainianrelations.org/index.php?option=com_content&task=view&id=365&Itemid=207

Array

Welсome to Poltava!

Звичайно ж, так говорять тільки місцевим, а гостям з України - по-нашому: "Ласкаво просимо до Полтави!"

Комментарии

Сумы русский город

В 1658 году Полтава подвергалась многочисленным нападениям союзных с Выговским крымских татар, в связи с чем вокруг города были сооружены новые укрепления - Полтава была обнесена рвом и окружена валом. Однако Выговский сумел взять город и предал его опустошительному разорению. Жители Полтавы, включая женщин и детей, были отданы в рабство крымским татарам
Теперь опять жидо-татарское иго хана Ахмета и жида Коломойши гнобит мовно.
Куда опять бежать?
Или вернуть Сумы России, а Львов ляхам?

Геннадій Іванущенко

Співчуваю... правильно лікарі кажуть: "Ходить, ходить, - не заходить, а як зайде, - не виходить..." Видужуй!

Сумы русский город

 
Видужуй!

А когда сучаны слышат ПРАВДУ, то мовнякають - дуйрак, злузду зихав, сумашэчый, брэхло, чёрноротый
А когда сучаны брешут, то мовнякають - ЛЮДЫ БАЧЫЛЫ Big smile

telepin

А ты выздоравливай, мил человек!  Smile

гість1659

Сумы русский город

Или вернуть Сумы России, а Львов ляхам?

Правильно. А перед цим не забудь повернути Москву Золотій Орді, а Петербург і землі навколо нього - Швеції.

сумчатый

Сколько стоит Welсome to Poltava! - пенсии директора архива хватает?

гість1659

Наскільки я пам'ятаю, Іванущенка з архіву незаконно звільнили. Так що не з пенсію. Це вже точно.

сумчатый

 
Так що не з пенсію. Це вже точно.

Значит на пособие по бизробитю ломанулся в Лондон, Торонто - а отмечается на бирже кто вместо него?

гість1659

Цікаве питання

Народная мощь

Отличный город, прекрастная область Smile

Гость11

Бачив колись книгу про українські топоніми в Північній Америці. Жаль, не придбав...

Гость:

природа така сама  Wink

сучанин

ВоньUSщенка теперь уже не в Лондоне, а живёт и гадит из Торонто Glasses

Народная мощь

 
живёт и гадит из Торонто

Значит, в отличии от обиженных, живет счастливо Wink

cучонку

ну і чим він тобі нагадив? що в цьому репортажі тобі не сподобалось?

Array

"Я чую: Ви по-нашому говорите...?"

Подорожі, крім багатьох принад, гарні ще й тим, що ламають стереотипи і зміцнюють істини.

Комментарии

сумчатый

Если  даже в соседних сёлах у каждого своё мовно, то мовнякать про что то имеющее форму и правила не стоит.

 
Цитата:
камера(велосипедная) - камура Степановка
буряк - бурак Лебедин
Лука, Барановка:
нёгти, каклета, мньяса, лисапет, калидор, скико врэмнья(время), варэмнья(варенье), ПАЛИХМАХТЭРСЬКА, куплЯть...

Вот сейчас нам рекламируют галицайское мовно
Григорий Сковорода - Патэльня.

Array

Що читали «вороги народу»?

Найцінніші книжки мають потріпану обкладинку, або й зовсім її не мають… Згадав це, іще шкільне правило, коли днями переглядав «лондонську» колекцію оцифрованих видань.

Комментарии

люды бачылы

 
Цитата:
 За неповних 2 роки радянської влади Західна Україна втратила 10% населення – т.зв. «ворогів народу» 

До 1941 во Львове было 80% ляхов, а после Нахтигаля(соловейка) сколько осталось?

Respect and uvazhuha

Тут мова не про "Нахтігаль" (хоч і по ньому є що сказати), а про репресії совєтської влади. Як казав Станіслав Людкевич: "Червона Армія нас визволила і нема на те ради..."

2mk&5

 
До 1941 во Львове было 80% ляхов, а после Нахтигаля(соловейка) сколько осталось?

Якщо порівнювати червону армію+нквс з 1-м батальоном - рахунок буде 1000000:1

Слідопит

В цілому правильно, пане Іванущенко, але коли вчений сприймає тільки один бік проблеми і стоїть категорично тільки на одній точці зору, то іститна його виходить однобокою. Неповною. Як там у Козьми Пруткова "Узкий специалист флюсу подобен". Світ не є чорний і білий. У світі багато відтінків, напівтіней.

Я читав історію одного села Західного регіону, написану за спогадами різних односельців і, відповідно, політично ніяк не заангажовану. Це село Раківчик під Коломиєю. Дійсно, Ваша правда, селяни не зважаючи на жахливу бідність, на подавлення національних ознак до 1917р Австро-Венгрієї, а потім до 1913 Польщею, зберегли українську мову, українську культуру. І дійсно, були освічені і багато читали. Практично в кожному селі була читальня, будувалась коштом і працею селян. Сильною була організація "Просвіта". Так от, Посвіта, яка саме зберігала українська автентичність ближче до 1939 року в багатьох селах стала пропагувати соціалістичні ідеї, поглядати в бік Радянської (як вони говорили Великої) України, бо там була, як їм здавалось воля і свобода, рівенство і братство. А тут була польська влада, утиски та бідність. Це порушувало Статут Просвіти, що забороняв політичну діяльність. Але це факт. Просвіта на Західній Україні в той період часто агітувала за соціалізм і комунізм.

Радянську владу зустрічали як освободителів. Квітами. Потім, звичайно, настрої змінились, але репресій, про які Ви пишете, спочатку не було. З тієї причини, що радянська влада попервах була лояльна і стримана. І цей період був дуже коротким- менше 2 років, бо в 1941 розпочалась війна і влада була німецька. Це окрема історія. А от вже після 1944 року і до приблизно 1955 були жорсткі дії, пов"язані з визвольними змаганнями. Це був дійсно важкий період для села. Вдень була радянська влада, вночі влада ОУН. Вдень стребки, вночі бандерівці. І, якщо людина працювала директором школи, головою сільради, завідуючим клубом, то вона часто страждала, до позбавлення життя включно і від тих і від інших. І це була трагедія села Західної України. Це була латентна війна. Я знімаю капелюха перед цими жителями, що не зважаючи ні на що зберегли любов до України і відчувають себе українцями.  

Слідопит

Вибачаюсь, по тексту - до 1939 р. Польщею, (описка).

Геннадій Іванущенко

Так і я з Вами погоджуюсь, пане Слідопите!

Я, здається, ніде й не говорив, про винятково оунівський, чи якийсь інший монопартійний напрямок "Просвіт". Були й такі, що перебували під впливом КПЗУ чи Сельробу. Природнно, що звучали і соціальні питання:

http://ounuis.info/archive/library/books/svit-kapitalu-i-svit-pratsi.html

Десь бачив навіть кадри док.фільму, як зустрічали Ч.А. в зах. Україні. З портретом Слаліна, але... синьо-жовтим прапором.

Щодо репресій, то їх дійсно спочатку не було, але через кілька місяців (не років) вони почались.

Були і квіти: спочатку, у 1939-му ними зустрічали ЧА, а в 1941-му - Вермахт, а коли відкрили поховання в тюрмі на Лонцького, в Бригідках, та інших місцях, тоді вже багатьом симпатикам радянської влади дійшло, що ідеї соціалізму і його практика -різні речі...

Слідопит

В обід поспілкувався зі живим свідком подій у тому ж Раківчику. Втрати з обох сторін такі: у селі за увесь період змагань було вбито бандерівцями дві людини. Чоловіка, що збирав податки, за свідченням був дуже лихий, відбирав останнє, міг затискати пальці в двері, щоб виконати завдання з податку. І ще одного-представника з району, росіянина. Він полюбляв приїжджати в село на вихідний день, його мусили запрошувати на всілякі гостини (весілля, дні народження) і він там пиячив увесь день. Одного разу він в неділю попав на весілля в сім"ї націоналістів. Сидів на покуті, пив і варнякав. А в селі на той час переховувались бандерівці.Їм дали знати. Прийшли, вистрелили і убили на місці. З іншого боку -десятки (близько 40 чоловік) розстріляних, пропавшиз без вісти і виселених до Сибіру. Багатьох доля була невідома. Просто на хаті забивали дошками вікна і обговорювати де хазяї боялись-було небезпечно.

В очевидця, з яким я спілкувався, хата була на краю села, коло лісу і непрохані гості були часто. Бандерівці були тричі. Один раз прийшов загін з 7 чоловік, дали бабці мішечок муки і попросили щось зготувати. Спали покотом на долівці. Прийшли пізно вночі, пішли дуже рано. Ще двічі проиходили і просили щось з харчів. Насправді боялись не їх, а бандитів, яких було дуже багато в той складний час. Бандити приходили набагато частіше, прикидались бандерівцями. На питання "Хто там" відповідали "Хлопці з лісу". Грабували, забирали все. Кожна ніч була наповнена тривогою і страхом. Сусідський хлопець зустрічався з дівчиною з сім"ї націоналістів. Вона попросила віднести в ліс банку з молоком, а його впіймали на виході з села. За те йому присудили 10 років таборів, які він відбув повністю. Вернувся в село з виглядом старого діда. Більшість таких взагалі не вернулись.

AWASS

 
Вот галицайская благодарность нашим учителям и агрономам

Телепин, мне самому не совсем нравится тиражирование одного и того в разных ветка, но пусть человек ВЫГОВОРИТЬСЯ, думаю со временем БОЛЬ его пройдет. Но ведь пишет от БОЛИ ДУШИ СВОЕЙ, чего нельзя наблюдать за многими писарчуками от партий

telepin

Авас, тут у нас не психиатрический кабинет.

AWASS

 
Авас, тут у нас не психиатрический кабинет.

Ой, золотой, тут столько людей с дурдома...  Почему ты их не пресекаешь?  Или негативное мнение идиота на этом форуме в плюсах?

telepin

Если в стадии ремиссии, то допустимо. А шо робыть...  Smile

Сумы за Путина

 
со временем БОЛЬ его пройдет

Буду тыкать свидорастов мордой в ихнее дерьмо Glasses

чем Сталин хуже западлянцев

1 октября Чехословакия уступила Польше область, где проживали 80 тыс. поляков и 120 тыс. чехов. Однако главным приобретением поляков стал промышленный потенциал захваченной территории. Расположенные там предприятия давали в конце 1938 года почти 41% выплавляемого в Польше чугуна и почти 47% стали. Как писал по этому поводу в своих мемуарах Черчилль, Польша «с жадностью гиены приняла участие в разграблении и уничтожении чехословацкого государства». Захват Тешинской области рассматривался как национальный триумф Польши. Юзеф Бек был награжден орденом Белого орла, благодарная польская интеллигенция поднесла ему звание почетного доктора Варшавского и Львовского университетов, а пропагандистские передовицы польских газет очень напоминали статьи сегодняшних польских проправительственных изданий о роли современной Польши в Восточной Европе вообще и в судьбах Украины в частности.

Гость111

Вот так всегда!... Разные дебилы поставят в конце свой комент и нормальныей человек уже сюда не зайдет... Давно пора поставить регистрацию

AWASS

 
Давно пора поставить регистрацию

Так начни с себя   Tongue

Гость34

Array

Про ієрархію цінностей, або скільки коштує Державний Прапор?

«Свобода ціни не має!» - скандували студенти і їх батьки влітку 2004 року, скликаючи людей до будівлі ОДА. Навряд чи всі вони тоді усвідомлювали, що їх протест і порив до Свободи та Правди є лише одним з етапів віковічної боротьби українців. Думаю, що ні… Але, що переборення страху в собі вписувалося в надії на якісні зміни в усій країні, думали – факт.

Комментарии

Гость

Вчинок студенів, санкціонований Мінаєвим, однозначно характеризує "якість" підготовки в УАБС. Виходить, що там виховують апатріотів-шкурників, для яких навіть державні символи нічого не варті. А сам міський голова "включає дурника", що то, мовляв, просто флагшток - "чіво хачу  - таво вішу"... Нехай пориється у шухлядах - там є розпорядження Секретаріату Президента України та відповіне рішення Сумської ОДА, котрі точно визначають статус даного об'єкту і "чіво там вісіт".

Гость

Пройшла інформація, що студенти Банківської самі вже зібрали кошти на державний прапор. Можна вважати, що виховна година, проведена громадськістю м. Суми досягла мета. А мера виховувати мабуть немає сенсу: у нього непростимі проколи по гуманітарному фронту... Одні двійки...

Гость

Пане Генадію !

Гроші зберемо. Може бути ще проблема . Вчора я провів єксперимент : обдзвонив деякі установи з приводу вивішування прапора УАБД замість Державного .В обл. держадміністраціі сказали, що не мають такоі інформаціі і направили до сумськоі міськоі ради !!! В СБУ відповіли, що Державний прапор ,згідно закону , вивішується не кожного дня, тобто 10 січня - він висіти не повинен , т.як немає ніякого свята . Коли ж я заперечив, що це постійне місце - мені відповіли, щол не знабть такого документу, де це місце визначено офіційно !!! Тобто, гроші зберем - а місця рідному прапору в рідному місті немає.

Гость

Вчинок , санкціонований цим негідником, свідчить не про якість підготовки студентів УАБС, а про якість самого негідника, який "замахувався " І на прм,єра, а тепер вже і на Президента і на Державні символи. Це було вчора. А  сьогодні він запропонував мед.інституту, які поскаржились на погану роботу транспорту, ВИІХАТИ З КРАІНИ !!!

А це вже проти політики губернатора по залученню інвестицій !

СУМЧАНИ ! Шо він ще для вас не зробив ? І коли ви прокинетесь ? Коли він на тій мачті повісить прапор Білгородськоі області ? До цього вже недалеко !

Гость

"Група небайдужих громадян оголосила акцію «Скиньмося міськраді на Державний Прапор!». Закликаємо приєднуватись інших сумчан. Гроші приймаються за адресою: Суми. Покровська площа,6, офіс 4."

Оооо. Так це ж офіс Медуниці... Шо передвиборні пожертви закінчились а з своїх 34000грн. щомісячних шкода? Медуниця вже яку добу не спить, покою не дають думки що на відміну від Єпіфанова, його в подібній ситуації вийшли б захищати хіба шо Бобиренко та Іванющенко з Чернотицьким. Поки Медуниця буде збирати 1200 грн., студенти УАБС за кошти зі соїх стипендій придбають держаний прапор і піднімуть його і над академією. На відміну від зондованого націоналіста Медуниці, студенти УАБС патріоти. Патріоти академії, міста і держави.

Славик

Руки прочь от державного флага! Ганьба!

Геннадій Іванущенко

"На відміну від зондованого націоналіста Медуниці, студенти УАБС патріоти. Патріоти академії, міста і держави."

На відміну від дорослих дядь-ляльководів, студенти виявились порядними людьми. Майбутнє за ними! 

Славик

"""студенти виявились порядними людьми. Майбутнє за ними!"""

Вот именно! 3000 студентов - это не шутка. Это огромная сила! Это плод большой идеологической работы в Академии, в которой есть и немалая личная заслуга её Ректора - души трудового коллектива господина Е-ва. Честь и хвала тебе, Анатолий, за бескорыстный труд на благо нашей украинской молодёжи! У кое-кого руки коротки тебя снять с работы. Но пассаран, как говорят в народе. Прорвёмся.   

AWASS

 
їх протест і порив до Свободи та Правди є лише одним з етапів віковічної боротьби українців,

Вот перед вами форумчане, наглядный ШТАМП националиста. А правда такова, что более 80% населения Украины хотят не боротся, а просто УЕХАТЬ из этой страны. А когда развалился СССР, то на Украине был прилив населения с других республик союза. Почему украинцы за 20 лет незалежности так кардинально поменяли свои взгляды? К чему высокие слова о Свободе и Правде, если нет Жизни в этой  стране?  Где страна растеряла ценности, что кукловоды заставляют так бездумно кричать студентов, что у Свободы нет цены? В нероде говорят, что за что боролись, на то и напоролись   Tongue  

Гость

  БЕДНЯЖКА МИНАЕВ И ЕГО БРАТИЯ. БАБЛА  У САМИХ НЕМЕРЕНО  -А НА ФЛАЖОК СКИНУТЬСЯ НЕХОТЯТ.

Гость

Давайте лучше скинемся Минаеву на лечение в специализированном учреждении - или в Ромнах на Московском бульваре или в Высоком! А может Юрий Павлович определит его в новый психдиспансер? Давно пора!

Геннадій Іванущенко

Товаришу AWASS, а за що боролись Ви?

AWASS

 
Товаришу AWASS, а за що боролись Ви?

Все в этом мире проходяще, а борьба всего лишь один из этапов развития человека в его молодости, когда энергия прет и не знаешь куда ее девать. Сейчас, я даже с самим собой стараюсь не бороться, так как это пустая трата времени, сколько победитель не праздновал бы  побед, но по жизни большая часть почему-то остается от побежденных, поэтому борьба с врагами - путь в никуда. Искать надо ЦЕЛЬНОСТЬ везде и во всем, а она открывается при внутреннем миролюбии, приобретаемом смирением да прощением, и внешнем безграничном мировоззрении, которое приобретается не на поле знаний, а на поле веры.

Наша Жизнь постоянно дает нам подсказки, только "борцы" к этим подсказкам подходят со своими штампами и стереотипами, в доспехах рамочного мышления. По мне, не бороться надо, а наблюдать за подсказками, увязывая их с прошлым и будущем, а на этой основе и себя изменять "Спасись сам и вокруг тебя спасутся тысячи". На мой взгляд, а подход к Жизни должен быть один, Слава Богу, что Он нам дает, и слава Богу, что Он нам не дает.  

Думая, что только с такими подходами к Жизни и можно объединяться и Жить во Имя подростающего поколения, которое бы подхватило этот духовный факел, во Имя последующих поколений. Всего не скажешь...

Геннадій Іванущенко

Дякую. Всього і не треба, - мені й так зрозуміло.

Гость

хренов патриЕт Иванущенко....Твою дивизию....

Гость

AWASS - респект!

Гость

А в чем же Аввасов респект? В том, что он умиротворенно созерцал, как другие что-то делают для своей страны. Может недостаточно, может ошибаются, но не сидят, как "премудрый пескарь" , называя это "духовным факелом". Смешно даже. А Иванущенко об иерархии ценностей здесь очень точно намекнул: высшая ценность, это делать добро для людей, для Украины, вкладывая каждый свой шаг в будущий успех. А "пескари" пускай созерцают - это ихнее право... Но потом нечего пенять на страну и на ее ценности - сами-то ведь для нее ничего не сделали!

AWASS

 
В том, что он умиротворенно созерцал, как другие что-то делают для своей страны

Как другие "делают" для страны, весь народ видит. Намного лучше было бы, если бы они НИЧЕГО не делали для страны.  Разве могут быть хорошими дела построенные на насилии и обмане. Вы явно не в теме Жизни   Big smile

 
высшая ценность, это делать добро для людей, для Украины

Вот, наглядный очередной штамп. Человек явно не понимает, что добро  добру - рознь, зависящее от ценностей, которые стоят перед человеком. Ценности определяются уровнем развития Человека. Согласитесь, что ценности невежды кардинально отличаются от ценностей человека знаний, те в свою очередь отличаются от ценностей верующего человека, а Человек любящий вообще не имеет ценностей, так как он все имеет в излишке, которыми и желает поделиться с людьми. Поэтому, у кого какие ценности, у того такие и дела. Неужели вам не видно, что творят дельцы от бизнеса и власти? Получается, чтобы делались ПРАВЕДНЫЕ дела, должны быть люди праведные, а делами непроведными народ сыт по горло. То что сейчас делается в народе говорят "Заставь дурака Богу молиться, так он и лоб побъет", вот и бьют да рушат созданное нашими отцами и дедами. Если вам нравится участвовать в пире во время чумы, то флаг вам в руки, но я в этом мероприятии участвовать не намерен, так как мне начинает видится совершенно другой путь

Трезво рассуждая

Ситуація з державним прапором - це тест на зрілість суспільства, народу, країни.

Вона свідчить про наступне: нашому народу ще дуже далеко до справжньої національної, патріотичної свідомості, як є практично в будь-якій країні, від Туреччини до Штатів, від Зімбабве до Фінляндії, де державний прапор-святиня і його часто підіймають просто над будинками рядові жителі і роблять це не для того, щоб про них говорили, а по зову душі.

Також в таких ситауціях можна зрозуміти, чи є справжні патріоти, націонал-патріоти, чи це "технічні" патріоти, яким національна ідея потрібна для перемоги на виборах, отримання грантів і ін.

Адже вчинена наруга, виказана неповага до національної святині -  і це викликало тільки тихеньке "бу-бу" на форумах і в курилках.

Горе з цього приводу не горюєм. Просто треба розуміти, в який час живем і хто ми є.

Поки що - ніхто.

Трезво рассуждая

Молодіжна націоналістична організація зняла прапор академії та підняла державний, куплений за зібрані кошти.

Молодці, перші зорієнтувались. Маєте додаткові бонуси. Що не зробили дорослі, але тупуваті дяді, зробила молодь. 

Єдине, якось не по собі-невже на центральному флагштоці тепер будь-хто може вішати будь-що. Небезпечний прецендент, запущений в життя нашим веселим мером.

Гость

Думаю, що після цієї історії буде наука багатьом, що не треба чіпати того, чого не можна чіпати. Отак і ростемо потроху...

СФ

имхо все эти телодвижения  минаева, включая флаг - большой гвоздь в гроб пифа-ректора

Гость

згоден. "ведмежа послуга"

Гость

А прапор таки замінили на державний. Спочатку  - патріоти з МНК, а вже потім - міська влада. Справедливість перемогла коньюктурщину і кавеенщину!

Зарічний

Якби я був депутатом міськради і хоч трішки патріотом, я б хоча б виніс пропозицію на голосування- відібрати в мера колар і позбавити його права на розпорядження державною символікою ( в т.ч.прапором).

Гость

Я за! Мінаєв - зрадник міста і студентів - своїх колишніх соратників.

Знайдіть хоч одного серед них, хто схвально про нього думає сьогодні!

AWASS

Хотелось бы высказаться о иерархии ценностей, которые полностью зависят от уровня развития человека

1 Соблазны - это желания, которые особенно сильны в детском возрасте

2 Привычки (зависимости) которые и создаются у нас соблазнами

3 Для большинства народа на этих двух уровнях и заканчивается смысл жизни. Так как метод проб и ошибок начинает использовать человек, который понял вред зависимостей. 

4 Метод проб и ошибок вырождается в понимание, что нет по жизни ошибок, а есть подсказки, используя которые Человек и становится самим собой. Вот это и есть высшая ценность - БЫТЬ САМИМ СОБОЙ! Им становится Человек знающий-понимающий-верящий-любящий себя, только с этими характеристиками Человек и становится СВОБОДНЫМ. А свобода - это не ценность, а образ жизни

Славик (о)

Значит Чикатило - свободный человек и не более того?  Party

AWASS

 
Славик (о) написал:
Значит Чикатило - свободный человек и не более того?

Свободный Человек излучает свободу, а зависимый - насилие. Это совершенно противоположные вещи, а для преодоления этой противоположности и нужен Путь развития, пройдя который никогда не будешь путать насильника со свободным человеком 

Славик (о)

А Вы его прошли?

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Дай дорогу наступному дню
Дай дорогу наступному дню
Театр Сумський обласний театр для дітей та юнацтва
17.00
Лисиця, що впала з неба
Лисиця, що впала з неба
Театр Сумський обласний театр для дітей та юнацтва
24.04.2024 - 11.00; 26.04.2024 - 17.00; 27.04.2024 - 11.00
Пісня буде поміж нас
Пісня буде поміж нас
Концерты Сумська обласна філармонія
17.00
Художня виставка "Тарас Шевченко: у просторі часу"
Художня виставка "Тарас Шевченко: у просторі часу"
Выставки Сумський обласний художній музей ім.Н.Онацького
Виставка живопису "З Україною в серці"
Виставка живопису "З Україною в серці"
Выставки Сумська міська галерея
Художня виставка "Україна – це наша земля, Україна єднає серця"
Художня виставка "Україна – це наша земля, Україна єднає серця"
Выставки Бібліотека Сумського державного університету

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.